Auto vol softdrugs ontdekt in Rotterdam

donderdag 8 september 2016

Rotterdam - Twee Rotterdammers dachten maandagavond goede zaken te doen: de politie was hen echter te slim af. Hun verdachte gedrag leidde tot een voertuigcontrole. Daarin werden zes zakken verdovende middelen aangetroffen.

Maandagavond 5 september zagen agenten in burger tijdens hun werkzaamheden een voor hen bekend voertuig staan op de Hillelaan. De auto was in het verleden al meerdere keren gecontroleerd en steeds kon het voertuig in verband worden gebracht met drugshandel. Ze volgden de auto via de Laan op Zuid naar de West-Varkenoordseweg, waar drie mannen een woning binnen gingen. Nog geen drie kwartier later kwamen zij alweer naar buiten met grote tassen.

Wederom volgde een anonieme achtervolging en werd geprobeerd om de auto te laten controleren door collega’s in uniform. Maar tijdens het volgen stapten twee mannen uit. Een daarvan werd direct gecontroleerd op de Martines Steijnstraat. Tegen de Rotterdammer kon niets blijken en dus mocht hij zijn weg vervolgen. De andere man werd niet meer gevonden.

Op de 2e Rosestraat zetten agenten het voertuig zelf aan de kant. Tijdens de controle roken zij een duidelijke henneplucht. Reden genoeg voor een uitgebreide fouillering en controle van het voertuig. In de achterbak troffen agenten zes zakken met verdovende middelen aan. De bestuurder, een 30-jarige Rotterdammer, kreeg meteen een rit naar het politiebureau. De drugs en het voertuig werden in beslag genomen.

Na deze vondst, vertrouwden de agenten het huisbezoek niet. Daarom werd in de woning aan de West-Varkenoordseweg een zoeking gedaan. De politie trof geen bijzonderheden aan. Wel werd de 34-jarige bewoner aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen. De man had voor de deur een hele dure auto staan, nieuwwaarde rond de 150.000 euro. Dit voertuig is in beslag genomen voor mogelijke witwaspraktijken. Voor de verdachte geen onbekend terrein: naar de man loopt al een ander onderzoek voor witwassen. 

Het voertuig dat maandag in beslag werd genomen met zes zakken drugs in de achterbak, ging donderdag 8 september door een scan bij de Douane. Er bestond namelijk het vermoeden dat er verborgen ruimtes in zouden zitten. Daar kon uiteindelijk niets van blijken. 

De twee aangehouden verdachten zijn daarna weggestuurd met een dagvaarding op zak. Zij moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden.

De aandacht voor dit soort criminelen sluit aan bij de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Criminele organisaties maken enorme winsten met bijvoorbeeld de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Een groot gevaar voor de samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Samen met gemeenten, justitie, provincies, bedrijven/instanties, bijzondere opsporingsdiensten en burgers werkt de politie aan de aanpak van ondermijning. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Wilt u meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit? Kijk op de speciale themapagina op deze website.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiedam | 112 alarmeringen Schiedam | Goedkoop Tanken in Schiedam | Supermarkten in Schiedam | Weerbericht Schiedam