Schiedam | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Verdachte straatroven gearresteerd

overval / beroving

Schiedam - De politie heeft donderdag een 14-jarige verdachte aangehouden op verdenking van het plegen van twee straatroven in Schiedam.

Donderdag 6 februari aan het einde van de middag werd deverdachte op heterdaad aangehouden nadat hij een 33-jarige vrouw op hetmetrostation PJ Troelstralaan had beroofd van haar telefoon. Hij zag kans om detelefoon uit haar handen te trekken en ging er rennend vandoor. De vrouw begonte gillen en rende achter de verdachte aan. Twee surveillerende agenten zagendit gebeuren en konden de 14-jarige Rotterdammer even verderop aanhouden.

De verdachte had de telefoon tijdens zijn vlucht onder een metrogegooid. Getuigen wezen de plek aan, waarna het slachtoffer haar telefoononbeschadigd terug kreeg.

Twee dagen eerder vond een soortgelijke roof plaats op hetzelfdemetrostation. Ook daarvoor werd de verdachte buiten heterdaad aangehouden. Opmaandag 10 februari werd de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris, dieheeft hem in afwachting van het onderzoek onder voorwaarden op vrije voetengesteld. Hij blijft nog wel verdachte.

Be smart with your phone

Smartphones zijn een gewilde buit onder straatrovers. Jij kunt ook eenbijdrage leveren in het voorkomen van een straatroof. Houd altijd je omgeving inde gaten wanneer je op straat (zichtbaar) gebruik maakt van je smartphone.Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat de smartphone geen interessante buitmeer is voor een straatrover door o.a. de kenmerken van je mobiele telefoon teregistreren.

Noteer het merk en type, het 06-nummer en het IMEI nummer(serienummer). Dit laatste nummer vind je door *#06# in te toetsen of kijk op desticker onder de batterij van de telefoon. Schrijf het nummer van minimaalvijftien cijfers op en bewaar dit goed. Mocht de telefoon toch worden gestolen,dan heeft de politie de IMEI-code nodig voor onderzoek en voor de landelijkedatabase van gestolen mobiele telefoons. Kijk voor meer tips opwww.politie.nl.

Ben je toch slachtoffer geworden van een straatroof? Doe danaltijd aangifte bij de politie!

Soortgelijke berichten

Politie houdt verdachten straatroof aan
Rotterdam

Veelpleger opgepakt vanwege diefstal fiets
Breda

Politie pakt duo op na serie straatroven
Groningen

Aanhouding na steekincident
Weert

2e verdachte opgepakt na straatroof
Nijmegen

Arrestatie vanwege handel in drugs
Lage Zwaluwe

Berovers van bejaarde vrouwen aangehouden
Amsterdam

Iedereen extra alert tijdens de donkere dagen
Nederland

Verdachte (19) serie straatroven opgepakt
Maastricht

Geweldpleger in de cel
Breda

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio