Schiedam | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Update overval juwelier

woensdag 25 december 2013 overval / beroving

Schiedam - Maandagmiddag is een juwelier overvallen aan het Hof van Spaland in Schiedam waarbij een man gewond raakte. Inmiddels is de identiteit van de overvallers en die van de gewonde man bekend.

Het gaat om drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 19, 27 en 34jaar. Het lijkt erop dat ze in de flatwoning verbleven waar ze kort na deoverval zijn aangehouden. De man die gewond raakte doordat er door deovervallers was geschoten, is een 49-jarige man uit Schiedam. Hij raakte nieternstig gewond, maar is wel voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuisgebracht. De omstandigheden waaronder hij beschoten werd, worden nog onderzocht.

Verstopt in flat

De overval op de juwelier aan het Hof van Spaland vond maandagmiddag rond17.00 uur plaats. Drie mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen engingen er vervolgens vandoor met onbekende buit. Toen bleek dat zij zich in eennabijgelegen flat verstopt hadden, kwam het Arrestatieteam ter plaatse. Ditheeft de mannen niet veel later in de flatwoning aangehouden. Nadat deaanhoudingen waren verricht konden bewoners de flat, waarvan tijdelijk detoegang was afgesloten, weer in en uit.

Onderzoek

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hetonderzoek naar de overval wordt verder voortgezet. Mensen die getuige zijngeweest van de overval of andere informatie hebben die kan helpen in hetonderzoek, en die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen contactopnemen via 0900-8844.

Soortgelijke berichten

Gewapende overval juwelier Hilversum
Hilversum dinsdag 02 maart 2010

Overval op juwelier
Haarlem zaterdag 28 februari 2015

Getuigenoproep overval juwelier
Haarlem woensdag 06 mei 2015

Verdachte overval juwelier aangehouden
Utrecht vrijdag 05 april 2013

Recherche zoekt getuigen overval Juwelier
Veenendaal zaterdag 23 november 2013

Vijf aanhoudingen na overval juwelier
Leeuwarden woensdag 16 maart 2011

Overval op juwelier in Coevorden
Coevorden vrijdag 08 november 2013

Update gewapende overval tapijtwinkel
Breda maandag 31 augustus 2015

Twee aanhoudingen in zaak overval Juwelier Vonk
Lelystad donderdag 23 juni 2011

Verdachten aangehouden na overval op juwelier
Coevorden vrijdag 19 december 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio