Woninginbrekers op heterdaad betrapt én aangehouden

maandag 9 november 2015

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond werd er ingebroken bij een woning aan de Klapwijkseweg. Eén man werd vrijwel direct aangehouden, twee personen werden na lange tijd posten in de kraag gevat.

De bewoner kwam rond middernacht thuis en zag dat er licht aanstond. Ook hoorde hij stemmen in huis. Daarop verliet hij zijn woning en belde in de achtertuin de politie.

Op het moment dat de politie aankwam, sloegen de twee inbrekers op de vlucht. Er onstond een korte achtervolging te voet in de richting van de Leeweg. Daar verloren de agenten het duo uit het oog.  

Om de inbrekers alsnog te kunnen aanhouden, werd de omgeving afgezet. De helikopter keek mee vanuit de lucht en diensthond Rocky zocht mee op de grond. Hij vond 1 van de verdachten uiteindelijk terug in een nabij gelegen weiland. Het bleek een 33-jarige Rotterdammer. De verdachte liep bij de aanhouding een beet van de politiehond op. Hij werd op het politiebureau behandeld door een politiearts en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Bij het onderzoek naar de verdachten troffen agenten op het Arnemuiderpad een personenauto aan die mogelijk iets met de inbraak te maken zou hebben. Agenten besloten de auto onopvallend in de gaten te houden. En dat wierp zijn vruchten af. Enkele uren later stopte er een voertuig naast de auto en stapte de bijrijder over. Heel ver kwamen de twee bestuurders niet: even verderop werden zij aan de kant gezet door de politie. De bestuurders, een 29-jarige Schiedammer en een 33-jarige man uit Rotterdam, werden meteen aangehouden.

Het onderzoek naar de inbraak is in volle gang.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiedam | 112 alarmeringen Schiedam | Goedkoop Tanken in Schiedam | Supermarkten in Schiedam | Weerbericht Schiedam