Donderdag in 'Bureau Rijnmond'

woensdag 16 maart 2016

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In de aflevering van donderdag 17 maart, vraagt de politie de kijkers om hulp bij de volgende misdrijven.

Schietincident in Ridderkerk

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident dat plaatsvond op woensdag 2 maart jl. aan het Huygensplantsoen in Ridderkerk. De politie heeft toen direct drie mannen aangehouden maar is nog op zoek naar tenminste twee andere verdachten.

Die woensdag zaten drie mannen om ongeveer 18.30 uur in een geparkeerde donkerblauwe Seat, type Ibiza, aan het Huygensplantsoen. Even later kwam daar nog een auto bij, hier zaten vermoedelijk twee mannen in. Door één van deze personen is vervolgens geschoten op de inzittenden van de Seat Ibiza. Niemand raakte gewond. In de omgeving kon de politie drie Dominicaanse mannen aanhouden in de leeftijd van 28, 32 en 35. De politie is nog op zoek naar de schutter(s).Tomasz Zawierucha

Op vrijdag 11 april 2014 werd in het Rotterdamse havengebied, in de Scheurhaven bij Rozenburg, door de schipper van een sleepboot alarm geslagen. Hij had in het water iets zien drijven dat op een mens leek. Pas later bleek het om een man te gaan, maar wie hij was bleef bijna een jaar onbekend. Pas in maart vorig jaar meldde zich een Poolse vrouw wiens broer al geruime tijd werd vermist. Het slachtoffer, dat door vuurwapengeweld om het leven is gekomen, bleek de 30-jarige Pool Tomasz Zawierucha te zijn, die sinds 2010 in Nederland woonde. Graag komt de politie in contact met mensen die hem hebben gekend en meer weten over een mogelijk motief voor zijn dood.Tramruit vernield

Op donderdag 25 februari 2016 werd de politie in Rotterdam gebeld met de mededeling dat op de 1e Middellandstraat in Rotterdam een tram mogelijk beschoten zou zijn.

Om ongeveer 23.50 uur hoorde een vrouw in de tram een klap en voelde dat de linkerkant van haar gezicht warm werd. Ze zag vervolgens dat de tramruit gebarsten was en er een gat in de ruit was ontstaan. Zij voelde ook dat er glassplinters op haar gezicht terecht waren gekomen. Gelukkig raakte er niemand gewond. De vrouw heeft aangifte gedaan van poging doodslag/moord. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder meer de tram doorzocht op sporen. Het onderzoek heeft tot dusver niet geleid tot een aanhouding. De politie zoekt getuigen.

‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiedam | 112 alarmeringen Schiedam | Goedkoop Tanken in Schiedam | Supermarkten in Schiedam | Weerbericht Schiedam